6 УСЛОВИЯ ЗА ЕДНА ИДЕАЛНА КАМЕРНА СВАТБА

Всяка булка се сблъсква с необходимостта да направи избор и да реши, каква трябва да бъде мечтаната й сватба. С всички  тънкости на всеки от вариантите може да ви запознае само организаторът, защото това е човекът, който познава различни сценарии и знае, как да ги направи реалност. Защото така или иначе всичко започва от една мечта... Нали първото нещо, което обикновено си представяте след като получите годежния пръстен, е една поредица от кадри от любимия ви филм, в който красив салон е украсен с прекрасни декори и цветя, свири тържествена музика и ви обкръжават много гости в красиви рокли и костюми.

На практика картината може да е малко различна. Все по-често младоженците избират сватба в много тесен кръг само от най-близките си хора, защото желаят атмосферата на този празник да е по-интимна и лека. Всички подробности по организацита на подобно тържество с удоволствие ще ви изясни нашият организатор Ирина Ретунская (линк на интервью). В тази статия пък искаме да споделим с вас няколко идеи, как да организирате камерната сватба самостоятелно.

Думата "камерен" означава "пpeднaзнaчeн тесен кръг хора, малък по мащаб".

 

Най-често такива сватби се провеждат в усамотени места, в които можем да се насладим от тишината и приятната компания. На такива сватби акцентът е винаги върху детайлите,  изчистват се всички малки нюанси и се обмислят подробностите, които и правят тържеството уникадно, близко, лично и интимно.

1. По-малко гости, поканени на сватбата

Това е първият критерий, който определя колко интимно е тържеството. Списъкът от гостите трябва да се разгледа няколко пъти, за да можете да изберете тези хора, които са близки на вас и вашият партньор, тези роднини и приятели, които ви познават като двойка и са участвали във формирането на отношенията ви.

2. По-малко шаблони и класика в почерпката

Класическата схема на тържествените вечери е когато гостите практически през цялото време са принудени да стоят на маса и да наблюдават за развитието на сценария. Камерната сватба позволява гостите да се ангажират в сценария, да бъдат въвлечени в някои интересни игри, да общуват в уютни зони за почивка, а това ще ви направи по-близки не само духовно, но и физически. Много е важно, когато акцентът е върху двойката, а не върху яденето и пиенето.

3. По-малко място за сватбата

Търсете по-малки ресторанчета, къщи, вили, хижи, в тези въпроси спокойно можете да се отдадете на фантазии и творчество. Защото когато едно семейство се събира, много е важно всички да са близо, да усещат един друг, да не се изгубят в пространството.

4. По-малко формалности

Време е да организирате такава сватба, каквато искате. Без спазване на всичките традиции, без наздравиците по протокол, които присъстват на всяко тържество. Намерете начин да въвлечете гостите си, да основете такива традиции, които ще се спазват във Вашето семейство и ще се первърнат в нещо символично точно за вас. За настаняването на госите ползвайте техните снимки, наслаждавайте се от спомените, покажете на приятелите, колко са важни за вас. Помислете за сценария на церемонията така, че и близките ви да могат да участват в нея.

5. По-малко шум и блясък

Но това не означава, че сватбата ви ще мине без музика. Просто ако имате 100 поканени, шумът в салона ще е много голям и ще бъде почти невъзможно да отделите внимание за всеки. За камерната сватба не е необходим някакъв огромен патетичен декор, зад който може да се изгуби най-важното. Достатъчно е да измислите нещо локонично и стилно, което ще създаде празнична атмосфера. Да поканите жива музика или не — това вие ще решите, но ние ви съветваме да организирате плей-лист от любимите композиции на гостите. Не ви трябва някаква претрупана шоу-програма, по-интересно ще е, ако предложите на всички да ви напарвят по една изненада или пък да направите нещо заедно — да планирате майсторски клас по любимите танци, да сготвите семейно ястие, което ще дегустирате заедно. Никакви шаблони, само индивидуален подход и креативни идеи.

6. Повече грижа

Помислете, колко боклук изхвърдяме след всяка сватба. МНОГО! И колкото повече гости, толкова повече отпадъци от всякакъв вид. Освен това, ако гостите са предупредени, че сватбата ще е малка и ще се проведе в някакво уютно местенце, няма да търсят скъпи тоалети. А това не е само спестяване на парите, но и разумно консумиране на ресурсите. Помислете предварително за «екологичността» на сватбата си, предупредете за това и гостите, така ще можете точно да планирате менюто, да помислите за чиниите, да ползвате многократни салфетки и да украсите салона с цветя без пиафлора.

Малката камерна сватба с нищо не е по-лоша от голямото тържество. Всичко зависи от атмосферата, която ще създадете.

 

Ако статията се оказа полезна и имате време да се заемете с организацията самостоятелно, много се радваме. Но ако сте булката, която има доверие само на професионалистите и в процеса на подготовката иска да се ангажира само с приятни грижи, тогава ви чакаме на безплатна консултация. Ирина Ретунская с удоволствие ще отговори на всички интересуващи ви въпроси и ще направи за вас уникална камерна сватба, за която гостите ви ще се сещат дълго време след тържеството, а за вас ще останат много уникални спомени, които ще ви топлят през целия дълъг семеен живот.

 

Хайде заедно да напарвим уникално тържество и да отбележим началото на още едно семейство!

 

 

Галерия на нашите Камерни сватби >