СВАТБА-ПРИКЛЮЧЕНИЕ. 10 стъпки за перфектното сватбено бягство.

Elope wedding – названието е дошло от Западната култура и буквално означава «сватба-бягство», то ест бягството от традициите, от многото гости, от традиционните локации за сметка от едно-различно и особено място в любимото си кътче на света.

Лично ние много харесваме тази идея — сватба-приключение, бягство. Защо ли? Защото в България има много красиви и необикновени места за провеждането на сватбата точно в този формат.

Можете да останете само двама, а можете да «избягате» заедно с най-близките ви хора, които са готови да чуят сватбените ви клетви, изречени върху скала, на върха на планина, в пещера или до водопад. Всичко това е сега достъпно, защото ние не само разработваме маршрутите, но винаги се грижем за комфорта на нашата двойка и гостите й. Освен това форматът дава перкрасна възможност да опознаете страната си, да намерите своето място на сила и енергия, в което ще можете да се връщате отново и отново — първо само като двойка, след това с децата, а след време и с внуците си.

Този вариант на сватбата ви освобождава от много разходи, които просто губят всякакво значение, когато на първи план излизат вашата любов и природата.

Подготвихме малък списък от нещата, които трябва да предвидите и тези, които губят значението си, когато се решите на такава приключенска сватба.

1. Това е вашият избор!

Решението да проведете сватбата си заедно или само с най-близките хора трябва да бъде осъзнато, и този избор трябва да приеме и обкръжението ви, защото така или иначе това е едно бягство. Убедете се в това, че форматът наистина отговаря на желанието ви и че наистина постъпвате правилно. Причините могат да бъдат много: спестявания, бягство от суетета, интимен формат, бягане от чуждите погледи, нежелание да се карате — всяка от тези причини може да даде тласък към провеждането на подобна сватба, важното е това да е съвместното ви желание!

2. Не обвинявайте себе си!

Опитайте се да не чувствате вина заради избрания от вас път, защото винаги е по-лесно да кажеш, отколкото да направиш. Помнете, че това е вашето решение и не трябва да се оправдавате. Приятелите и близките могат да са разочаровани, че не планирате да проведете този ден с тях, както е прието, но не трябва да се притеснявате много, защото става въпрос за общото ви желание и решение.

3. Таен план

Възможно е след забягването планирате да организирате сватбено парти, на което ще разкажете за изживяното приключение, за емоциите и клетвите си, изречени в усамотене. Много е важно да помните за родителите си, ако сте замислили изненада, не трябва да има никакви публикации, а родителите е хубаво да поканите преди всички и лично, а след това вече да предупредите приятелите си и да качите покани в социалните мрежи. Дори и за такова малко тържество трябва да имате сценарий, тогава ще ви бъде по-лесно да се придържате към плана.

 

4. Помислете за локацията на вашата сватба-приключение

Това може да бъде едно от най-популярните места, да речем, исторически или природен резерват, или просто един връх, пещера, лагуна. Така или иначе ще се сблъскате с определени трудности и нашият съвет е да инвестирате в организатора, който се специализира на подобни сватби. Точно той ще ви посъветва най-доброто място за церемонията, ще ви препоръча фотограф и видеограф, ще разработи с вас маршрута, нощувките, ще предвиди яденето или пък това, което ще бъде необходимо точно за вашето тържество. Възползвайте се от препоръките на професионалистите, от инсайтите им за едно идеално бягство :)

5. Да не забравите предваритедно да резирвирате фотограф!

Нали искате бягството ви да се получи? Много е важно да изберете не най-известния фотограф, а този, които може да работи в измислените от вас условия. Нали във вашия случай няма декори или пък са много минималистични, няма хора или са малко, има само вас и Природата! Препоръчваме преди бягството да си резервирате пробна фотосесия, за да се запознаете с фотографа. Този човек е един от малкото хора, които ще присъстват на тържеството ви, и е много важно да дишате в синхрон.

6. Превърнете сватбата си в особен ден!

Не е важно, че няма да имате 120 гости, няма да има музиканти, банкет, водещ и други традиционни елементи. Всичко това не означава, че става въпрос за един обикновен ден! Направете всичко така, както го виждате в мечтите си. Фантазията ви може да се чувства свободна — шампанско в лимузина, изкачването с луксоен джип на някакъв връх, яхта и тиха лагуна, специални клеви, взаимни изненади, сватбена торта и вечеря на свещи в гората или на плажа.... Всичко това е възможно, това е вашият ден!

7. Не се полагайте на случайности!

Ако сте се доверили на организатора, обаждайте му се, питайте дали всичко върви така, както беше планирано. Ако имате такава възможност, посетете сватбената локация един ден предварително, за да се запознаете с целия екип, който ще ви обслужва. Още веднъж обсъдете сценария и плана, акцентирайте върху най-важното. Най-добрата изненада винаги е планирана и качествено реализирана!

8. В този ден бъдете великолепни!

Погрижете се за стила си, защото бягството означава и да се откажете от класическите образи. Може да изглеждате така, както се чувствате. Възможно е ще изберете готин гащеризон или къса рокля, може би ще разработите образа си в друга не по-малко ярка стилистика. Така или иначе ви препоръчваме да се консултирате със стилистите ни. Точно те ще ви подберат такива дрехи, в които не само ще сте великолепни, но и ще прекарате важния ден в комфорт.

9. Сценарий на деня на сватбата!

Помнете, че става въпрос за един необикновен ден от вашия живот, в него не може да има паузи и спонтанични решения. Най-добре е да се доверите на нашия организатор, който ще създаде за вас идеален сценарий на деня на сватбата ви. И в него няма да се намери място нито за скука, нито за дългото чакане. Целият ден трябва да бъде съпроводен с потока на емоциите и усещането за щастие до тръпки. Всичко останало е нашата грижа!

 

Отпуснете се и получавайте удоволствие. С останалото ще се заемат професионалистите!

 

 

Галерия на нашите сватби-приключение>