Сватба сред лозята - това без съмнение е любов от пръв поглед.

Здравейте. Аз съм Ирина Ретунская, сватбен организатор в България. Или, както ме наричат тези, с които  сме извървели вече пътя до сватбата на техните мечти в тази красива страна - "професионалната приятелка на булката". Аз и екипът ми въвеждаме ново направление при сватбите на открито - сред лозови масиви.

Сватба сред лозя - това е хармония и единение с природата, това се случва, заради дълбокия смисъл от израза, че "гроздето е символ на дълголетие и плодородие".

 

Знаете ли, ако ме попитат къде мечтая да отпразнувам годишнина от сватбата, ще отговоря  в същия миг - разбира се, сред лозята на България. Аз имам своите спомени и желания, с които да се връщам в детството, в двора на баба и дядо, където с времето красивите лозови пръчки се превръщаха в зелена стена, натежала от тъмно-сините гроздове на Молдова, където цялото семейство сядаше на раздумка зад дългата дървена маса, а аз наблюдавах веселбата, сгушена в топлия скут на баба.

А сега ви каня на пътешествие, за да организираме сватбата на вашите мечти - сред лозовите насаждения. Аз живея в България, общувам на езика на тази страна, познавам видовете вина, които се правят в тукашните винарни за сватби. Ще ви разкажа за всяка една от тези винарни или шато, за всеки техен плюс или минус и за това как заедно да сътворим вашия сватбен празник във винарна за сватба.

 

В България има повече от 20 винарни изби, винарни и шато, които се използват за сватби и с които аз и екипът ми работим вече няколко години. Ще подбера за вас идеалната локация, която да отговаря на вашите желания, условия и мечти за сватба на открито.

Шато или винарна изба са места, където правенето на вино минава през ръцете на една фамилия, а традициите в правенето се предават от поколение на поколение; това са места, където семействата се събират около масата за обилна закуска, където обедите са бързи, а вечерите - продължителни и шумни и винаги на чаша вино. Там ти се иска да се връщаш мислено не веднъж, за да вдъхнеш аромата на лозите, да почувстваш върху езика си сладостта на гроздето. Идеална локацията за интимна сватба.

Собствениците и работещите в тези шато или винарни влагат своите огромен физически труд и време за развитието и утвърждаването на българските вина. Не е възможно да не се влюбите в техните разкази, свързани с истории за създаването на винарната изба, на определено вино или за уникалността на даден сорт грозде. И да, какво по-добро от това вашето семейно вино да е направено в шато с лично изгравирана на бутилката дата на изготвяне, а именно - денят на вашата сватба! Това е сватба в Шато!

 

«Виното весели сърцето», се казва в Библията, а приятелството със собствениците на шато или винарна за сватба подарява пътуване за прибиране на реколтата и помощ при приготвянето на виното, а в качеството на бонус - невероятните изгреви и залези с изглед към лозовите масиви и, разбира се - дегустация на подбрани вина.Само си представете колко увлекателно и весело може да започне подготовката за сватбата ви - обикаляте от една локация на друга и в същото време дегустирате местни вина. Да изберем за вас уникално място за камерна сватба.

А сега бих се обърнала към булките с въпрос: ти съгласна ли си да започнеш пътешествие с мен по винарните за сватби, за да избереш своята единствена локация за твоя важен ден? Ако отговорът ти е «да», ще ти задам още няколко въпроса, така че окончателно да затвърдиш това свое решение.

 

Да си представим, че изборът ти за мястото на сватбата е сред лозята, тогава трябва да помислим за още неща и разбира се за най-главното - за твоята мечта:

 

- Готова ли си да се откажеш от пишното тържество в стилна и разкошна зала, облечена в рокля на известен дизайнер? Готова ли си да я замениш с лека, въздушна, ушита от майка ти или по поръчка сватбена рокля, докато вятърът развява косите ти и лакът се оказва съвсем ненужен?

- Мястото за сватбената вечеря ще е шатра на тревна площ, а лозята и умопомрачителния изглед към тях ще служат като оформление. Не се безпокой, не само даденостите на природата ще украсяват камерната ти сватба, нашият флорист ще подготви всичко това леко и ненатрапчиво.

 

- Атмосферата на вечерта ще се създава от безбройните малки огънчета на лампичките и милионите звезди, озарили нощното небе.

 

- На масите ще са разположени вкусни ястия от местната кухня и специално избрано за вас от погребите на винарната вино.

 

- Вместо скъпа шоу-програма - затрогващите поздравления на приятелите и танци под звездното небе.После задушевни разговори с гостите до сутринта, загърнати в топли одеала, докато слушате «а-капелни» изпълнения на майки и приятелки и песни на цикади.

 

- Утрото на следващия ден ще срещнете в кръга на най-близките ви хора - роднини и приятели, където идеалните форми, стилен грим и високи токчета ще бъдат заменени от далече по-важното - уют, различната атмосфера на интимната сватба, искреност и взаимност.

Преди да вземете решение за вашата сватба на открито: да е сватба в шато, във винарна за сватба или само градинска сватба, разходете се със своя приятел и организатор на сватби, посетете такива места за сватби, за да добиете представа за природата на тази страна, за къщите и лозовите масиви около тях, за да  ги почувствате, а и те да почувстват вас. И всичко ще се получи така, както сте мечтали.

 

Разбира се организирането на такива сватби - сред лозя и на открито, имат както своите нюанси, така и допълнителни разходи, но затова тук сме аз и екипът ми от професионалисти. За вас остават приятните грижи и очакването на празника.

 

Обещавам, че такава сватба - сред лозята на България, ще остави завинаги във вашата  памет спомен за един увлекателен и важен за вас и гостите ви ден.

 

Мечтайте за своята сватба, пишете историята на семейството си и създавайте нови традиции!

Ние организираме задушевни сватби , сватби с атмосфера, където мелодията на любовта и семейството се създават във вашата тоналност! За сватба със смисъл - само в сватбена агенция “Inside Wedding” (България).

 

 

 

С любов и загриженост,

вашата професионална приятелка на булката Ирина Ретунская.