FAQs

1

 

1.Из цялата България ли организирате сватби?

 

Да, правим на цялата България.

 

3

 

2. През кой месец е най-добре да планираме сватба в България?

България е прекрасна през цялата година, климата тук е топъл и мек, почти винаги е слънчево. Но най-удачен сезон, със стабилно хубаво време, е от май до септември. Това се отнася за цялата територия на България, както за крайбрежието, така и за планините. Този период е много удобен за двойки, които искат да съчетаят почивка със сватба. А също така за тези, които искат тържество под открито небе.

Не трябва да забравяме, че това и е туристически сезон, и тъй като предлагаме услугите си за чужденци, ще има много желаещи. Затова е важна предварителна резервация.

Ако планирате сватбата си през зима, можем да я организираме в най-хубавите планински курорти, като Банско, Пампорово или Боровец. Зимата в България е много приятна и мека.

Ако искате да се ожените пролет или есен, ще бъдете приятно изненадани от тишината и спокойствието, ще можете да се насладите на природата. Тогава все още или вече няма туристи и ще можем да се възползваме от изгодни предложения от най-добритете локации, вили и голф комплекси.

Отговора на този въпрос е еднозначен - ние сме готови да организираме сватбата ви през цялата година, на цялата територия на България.

 

4

 

3. Каква е примерната програма на сватбите, които организирате и  колко време продължават?

Сватбеното тържество обикновено трае един ден, който започва с приготовления на младоженците и гостите. Тази част е особено важна за булката. Оправяне на косата, гримиране, обличане - отделяме голямо внимание на тези ритуали и често разработваме сценарий за снимките. След това младоженците имат време за спокойна и уютна фотосесия за тях и близките им.

Понякога планираме разходка из исторически забележителности наоколо или сред природата, ако времето позволява.

Преди церемонията, обикновено, организираме Welcome Drink (по желание съпроводено с жива музика). През това време на локацията работи фотограф и винаги има програма за забавление на гостите, в която всеки един от тях може да вземе участие. Например, да оставят на младоженците пожелания за годишнини, да запишат интервю или просто да се насладят на книгата с история за любовта и запознанството на двойката. На локацията също работи и водещият, който предварително се запознава с гостите, за да проведе качествена и интересна програма на цялото тържество в ресторанта.

Следва най-важната част от деня, церемония на бракосъчетание, към която се подготвяме много прецизно, внимателно проработваме всеки един момент, пишем клетви и разработваме индивидуален сценарий. Затова, когато булката и младоженецът вървят към Олтара (в нашия случай арка), където са се събрали само тези гости, пред които двойката е готова да се разкрие истински, церемонията минава на един дъх.

Дори не можете да си представите колко са важни тези 20-30 минути за нашият екип, от тях зависи настроение на цялото мероприятие. Много често ние самите плачем, радваме се и се вълнуваме не по-малко от гостите и родителите.

Почти веднага след церемонията започваме основната част - сватбеното тържество. Най-често го организираме на хубава тераса под открито небе, с уникална гледка към морето. Тази атмосфера задава настроение на приятна семейна вечеря, където няма място за строго разграничаване на хранене, забавления, танци и семейни традиции. Съобразяваме програмата изцяло според  желанията на гостите. Тази част продължава средно от 4 до 6 часа. Ако се намираме в туристическа зона, трябва да приключим с шумното мероприятие най-късно до 23.00. Има затворени локации, които позволяват забавления и до сутринта, но те не са много, затова е неободима предварителна резервация и допълнително уговаряне на цената.

По желание на младоженците, организираме допълнителни мероприятия преди или след сватбата: pre-party, моминско и ергенско парти, спа-парти, разходка с яхта, съвместна екскурзия до историчски забележителности, мастер клас по приготвяне на български ястия, романтично парти до морето с вино и топли одеяла...

Това са примерни варианти на това, как сме организирали сватби в България. Всяка двойка има собствени виждания и предпочитания. Ние само ще ви помогнем да реализирате идеите си.

 

5

 

4. Колко време предварително трябва да подадем заявка за организиране на сватбата?

Отговор на този въпрос зависи от 3 неща: място за провеждане на тържеството,  дата и възможност да се подготви локацията, според избрана от вас програма, изискваща редица технически и време ви организации.

Един от основните фактори е мястото за провеждане, понеже наистина хубавите локации, отговарящи на изискванията ни не са много. Ако изберем определено място, търсено от туристи, в най-силния сезон или почивен ден, трябва да го резервираме около 8-12 месеца предварително. Колкото по-малко време имаме, толкова по-малък е избора на локации, екип от професионалисти и възможност за качествена и детайлна подготовка.

Но средно препоръчваме да подадете заявка 5-6 месеца преди избраната дата, особено ако планирате сватба през юли или август.

Разбира се, ще организираме вашия празник и за по-кратко време, но тогава може да няма свободни места през почивнети дни, а само за седмицата. И също, избора на локация ще е от нас. Но все пак имаме нужда от поне 2-3 месеца.

Можем да обработим поръчката и по-бързо, но тогава всичко, най-вече цените, ще се обсъжда индивидуално, заради спешното изпълнение.

Ако планирате само символична церемония и нямате претенции за ден от седмицата, приемаме заявки 2-3 седмици преди уговорената дата.

 

 

6

 

5. Какво представлява Сватба за двама?

От 2018 година решихме да създадем нов вид услуга "Сватба за двама", която се различава от символични церемонии, които провеждахме досега. Разбрахме, че младоженците искат да потънат в тази романтична, безтегловна и щастлива празнична атмосфера, която трудно се пресъздава, когато клиентите поръчват само ритуал на плажа. Защото важни са не само снимките, а и състоянието ви - препълнено с емоции и желание да удължите този ден и чувствата, които изпитвате, за цял живот!

Затова Сватба за двама е същия празник, само че вие не сте само главни герои на това тържество, но и гости. Ние планираме целия ден, започвайки с приготовленията на булката и завършвайки с разрязването на торта в края на вашата тържествено-романтична вечеря. Сценария е изготвен в зависимост от вашите желания и предпочитания. Повярвайте, това ще ви потопи в приказката на сватбения ден и вие никога няма да съжалите, че избрахте точно тази услуга от нашия екип

 

 

 

7

 

6. Как протича Сватбата за двама?

Церемонията по бракосъчетание е най-важната част от всички сватби, които организираме. Много чужденци идват в България само за символична церемония, най-често на плажа. Това е събитие, към което ние се подготвяме много прецизно, обсъждаме с младоженците всички подробности от запознанството им, пишем клетви и разработваме индивидуален сценарий.

Работата ни в този ден започва едновременно на две местоположение. Част от екипа отива при младоженците, където работят стилист, гримьор, фотограф и видеограф, другата част от екипа подготвя мястото за церемонията - озвучител, водещ, флорист и дизайнер, музиканти.

Когато булката и младоженецът вървят към Олтара (мястото за изнесен ритуал), където са се събрани само най-близките, пред които те са готови да се разкрият истински и искрено, това носи същата важност, както ако това се случваше в ритуална зала за официално сключване на брак.

Дори не можете да си представите колко са важни тези 20-30 минути за нашия екип, от тях зависи настроението на цялото мероприятие. Много често ние самите плачем, радваме се и се вълнуваме не по-малко от гостите и родителите.

Ние обмисляме всеки момент. Ако сте двама, обикновено правим церемония при изгрев, за да имате после цял ден за празнуване. Ако искате на церемонията да присъстват близките ви, най-често я организираме на залез, за да завършите вечерта в един от уютните крайбрежни ресторанти.

 

 

8

 

7. Какви услуги предлагате?

Предлагаме всичко свързано с организиране на сватби. За по-подробна информация, може да разгледате раздел Услуги.

 

 

10

 

8. Интересуваме се от фотосесия Love Story на фона на природата. Трябват ни само няколко снимки за сватбата. Колко ще струва?

Много често ни задават подобен въпрос, не разбирайки, че това е огромна работа и не само на фотографа. Няма такова понятие "няколко снимки". За да получим тези няколко снимки, ни трябва фотосесия минимум 2 часа, защото не знаем как се държите пред камерата, какви предпочитания имате и какъв резултат очаквате.

Разгледайте, моля, нашата галерия Love Story  и Услуги и се потопете в щастие.

 

 

11

 

9. Възможно ли е да ви поканим като организатор, а фоторафа да е от нас? Или може ли ние сами да изберем екип, а вие да се свържете с тях и да организирате всичко?

Това е най-задаван въпрос. Много хора смятат, че организатор е посредник. Но всъщност не е. Работата ни не е просто да намерим съдружници, а да организираме екип, който да се движи в една посока и  да издава продукт, който виждате в портфолиото ни.

Затова, ако постъпват подобни запитвания, ние отказваме. Предлагаме или услуги от нашия екип, или ако случайно ние не предлагаме нещо, от което имате нужда - каним проверени съдружници, в работата на които сме сигурни на 100%. Само така можем да ви гарантираме перфектен краен резултат.

 

 

12

 

10. Как се процедира с плащането? Колко % е авансово плащане и колко време предварително трябва да се заплати?

След като решите да работите с нашия екип, ние обсъждаме приблизителен бюджет на услугата, която сте избрали от сайта ни. Ако избирате конкретна оферта, цената и условията към нея не се променят.

Авансовото плащане е 10% от общата цена на мероприятието. В зависимост от сложността на сватбените услуги, разделяме сумата на три части. Предплащане в началото на работата, доплащане при одобряване на крайния бюджет с всички допълнителни разходи и окончателно плащане в деня на събитието.

 

 

13

 

11. Къде обикновено организирате сватби и церемонии? От какво зависи избора ви?

Основният критерий при избора на локация е желанието и удобството на клиента. Ние работим с всички  български курорти и си сътрудничим с най-добрите  ресторанти. За символични церемонии избираме оборудвани за целта плажове, без много хора.

 

 

15

 

12. Какво представлява пакет от услуги "All Inclusive" - ​​символична церемония или сватба в България?

Създадохме пакет "всичко включено" за всеки тип услуга. Това означава, че включените услуги и цени не се обсъждат. Опитахме се да изчислим всичко до най-малкия детайл, някъде намалихме бюджета, някъде направихме промоционални цени, така че тези услуги да са достъпни за всеки. Това не означава, че ще изглежда по-лошо или ще получите некачествен краен резултат - не. Това беше направено само за да спестим вашето и нашето време. Ще изпратим на пощата ви два варианта за декор и пълно описание на включените услуги.

 

 

16

 

Имате ли вопроси?